Vechtsporten met teambuilding

ToonAfbeelding (4)Vechtsporten met teambuilding

We gingen met het bedrijf vechtsporten, in het kader van teambuilding. Ik heb teambuilding altijd erg belangrijk gevonden, ik was dan ook blij dat onze baas eindelijk had besloten om teambuilding door te zetten. We gingen vechtsporten, en ik moet eerlijk zijn, dit vond ik dan weer wat spannender. Niet echt het eerste waar ik aan dacht toen ik hoorde over de teambuilding, maar op zich, bij teambuilding gaat het ook om buiten je kaders te stappen. Het was dus wel echt een uitdaging. De baas vertelde over de teambuilding en het vechtsporten. Hij zei dat er belangrijke kenmerken waren bij deze sport, namelijk doorzettingsvermogen, zelfreflectie, respect voor elkaar en een grote aanpassingsbereidheid. Toen ik dit hoorde snapte ik gelijk waarom dit een ultieme manier van teambuilding was en kreeg ik er gelijk zin in. Daarnaast ben je ook nog eens echt fysiek bezig, je moet ook op lichamelijk gebied je grenzen aangeven. De trainer zei ook op de dag dat de basis van vechtsport voor een grotere inzet kan zorgen op de werkvloer en er nieuwe effectieve resultaten kunnen ontstaan. We deden een speciaal teambuilding training en ik heb er ontzettend genoten. Het was alles wat ik er van had verwacht, een grote uitdaging, een zoektocht naar grenzen en vertrouwen, maar ook jezelf durven een andere kant op te sturen. Naast het sporten kregen we ook de nodige theorie, niet alleen over de sport maar ook over hoe je als groep fungeert op de werkvloer en hoe dat hier tot uiting kan komen. Ik heb er veel van geleerd.