Wat kan je zien door middel van een seo scan website

seo scan website

Een website is erg belangrijk voor elk bedrijf, het is dan ook niet gek dat hier veel concurrentie in is. Wanneer jij namelijk een goede website hebt die goed vindbaar is en redelijk hoog staat in een zoekopdracht zou je dan ook veel meer bezoekers krijgen dan een bedrijf met website die niet tot slecht vindbaar is online. Hierdoor is er dan ook veel vraag naar diensten zoals seo, seo staat voor search engine optimization en betekent dan ook eigenlijk het optimaliseren van jouw website voor google en er voor te zorgen dat jij beter vindbaar bent online voor potentiële klanten. Aan de hand van een seo scan website kan je zien wat er allemaal goed of minder goed is aan jou website, hierdoor kan je verbeterpunten vinden voor seo en zo kan je dus jouw website beter optimaliseren. 

Wat is een seo scan 

Een seo scan voor jouw website kan je dus gebruiken als een soort van seo check voor jouw website, maar wat wordt er nou eigenlijk gedaan tijdens een seo scan website? Wanneer je een seo scan laat uitvoeren of zelf doet wordt er eigenlijk gekeken naar een hoop verschillende technische onderdelen van jouw website en vanaf buiten. Zo wordt er gekeken naar technische dingen zoals een header of code van je webpagina maar ook naar externe links of een alt-tekst van een afbeelding. Eigenlijk wordt er naar alles gekeken wat google ook doet wanneer google kijkt naar jouw webpagina. 

Google 

Google kijkt naar een hoop verschillende dingen, je kan dan ook er van uit gaan dat een seo scan website eigenlijk een soort van check si van wat google ook ziet. Wanneer de scan helemaal positief is en er geen tot weinig verbeterpunten zijn kan je er dan ook van uit gaan dat google dit ook ziet. Dit zorgt dan ook voor een betere ranking, deze ranking kan er dan ook voor zorgen dat jij een hogere positie krijgt in een zoekresultaat. Google geeft elke website dan ook een ranking, hierdoor kan google allerlei websites een bepaalde positie geven. Hiernaast kijkt google nog naar een hoop andere dingen maar de ranking en het goed indelen van een website aan de hand van seo is wel erg belangrijk voor een goed resultaat. 

Handige tool 

Een seo scan website is dan ook gewoon een handige tool die jij kan gebruiken of aanvragen voor het checken van jouw website. Hierdoor krijg je een inzicht van alles rondom seo voor jouw website, hierdoor kan je vervolgens aanpassingen maken. Je kan een seo scan website dan ook via een extern bedrijf of een online seo tool doen, hiervoor betaal je wel vaak wat geld, je hebt ook sommige die gratis zijn.