Bereik je doelen binnen de tijd dankzij de voortgangsrapportage

Zodra je een planning maakt via een chart of een Excel sheet, dan voeg je daar ook tijden aan toe. Hoe groter het project, des te meer je de planning zult opdelen in subdoelen en deelprojecten. Voor ieder van die subdoelen kun je dan een bepaalde hoeveelheid tijd reserveren. Als je vervolgens start met het project en alle deelnemers allemaal met de deeltaken aan het werk gaan, dan heb je uiteraard geen idee in hoeverre de taken volgens schema verlopen. Daardoor weet je ook niet of het hele project op schema ligt en of je al dan niet de deadline gaat halen. Je kunt uiteraard alles op z’n beloop laten en hopen dat het allemaal goed komt. Maar de kans dat het dan goed komt is nihil. Hoe groter en complexer een project, hoe meer dingen er mis kunnen gaan. Een kleine kink in de kabel zorgt ervoor dat een team vertraging oploopt en daardoor zal je zien dat ook andere teams vertraging oplopen. Om alles goed in de gaten te houden en om het project zoveel mogelijk op de rails te houden, doe je er dan ook goed aan om geregeld een voortgangsrapportage te maken. Dankzij een correcte voortgangsrapportage, kun je precies zien hoe alles verloopt. Je kunt dan ingrijpen wanneer dat nodig is en zo vertragingen voorkomen. Mocht er al een vertraging zijn opgetreden, dan kun je de planning aanpassen, zodat alles vervolgens wel weer goed op elkaar aansluit. Het is natuurlijk wel zaak dat je een voortgangsrapportage makkelijk kunt maken. Tevens moet een dergelijke voortgangsrapportage in real time de situatie weergeven. Als het teveel moeite kost om de voorgang in kaart te brengen en als je het ook niet in real time kunt doen, dan kun je vrij weinig met de voortgangsrapportage. Daarom is het aan te raden om een handzaam programma te gebruiken, zodat je snel en automatisch de voortgang van een project in kaart kunt brengen. Met Prinzi heb je een dergelijke tool in handen. Hiermee kun je heel gemakkelijk een voortgangsrapportage maken in real time. Mocht het nodig zijn, dan kun je dankzij de informatie altijd op tijd ingrijpen. Je leert ook of planningen in het vervolg strakker kunnen of juist flexibeler moeten. Dankzij een voortgangsrapportage kun je immers ook inzicht krijgen hoe projecten over het algemeen verlopen. Zodra je dan aan de slag gaat met andere soortgelijke projecten, dan kun je deze kennis goed gebruiken. 

Lees meer over de voortgangsrapportage op prinzi.nl

Indien je graag meer wilt weten over de tool van Prinzi, dan kun je terecht op de website van prinzi.nl. Je kunt de tool gebruiken voor verschillende doeleinden waaronder dus het maken van een voortgangsrapportage. De tool helpt je verder in ieder geval met verschillende zaken zoals: 

  • Management informatie
  • Tijdsregistratie en uren registratie
  • Financiële administratie

Ontdek de tool via de gratis demo

Om echt te ervaren hoe het is om met Prinzi te werken, moet je eigenlijk gewoon zelf gebruik maken van de tool. Daarom kun je via de site van prinzi.nl direct een gratis proefversie aanvragen waarmee je Prinzi kunt uitproberen.