Handig werken met een gereedschapswagen

Elke werkplaatseigenaar wordt voortdurend geconfronteerd met chaos, wanneer het gereedschap op een opmerkelijke manier verdwijnt. Als er teveel werk is of klanten zenuwachtig wachten, concentreer je je op je werk zonder te merken waar de tools zijn. Zelfs een groot instrument kan verloren gaan en u zult een nieuwe moeten kopen. Een goede gereedschapswagen lost het probleem op, biedt gemakkelijke werkomstandigheden en gemakkelijke verplaatsing door alle werkplaats zones. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van het gebruik van gereedschapswagens en de belangrijkste principes voor het kiezen van deze onmisbare uitrusting besproken.

De voordelen van een gereedschapswagen

Zonder enige twijfel kunnen alle gereedschappen en verbruiksartikelen worden opgeborgen in kisten. Een dergelijke organisatie leidt echter tot regelmatig zoektochten in uw werkplaats. Daarom wordt een gereedschapswagen met lades gezien als de beste oplossing voor effectief werken. Hier zijn enkele van de pluspunten:

  • De trolley biedt gecentraliseerde opslag van gereedschap. U bespaart ruimte in uw garage, zorgt voor orde en versnelt het werktempo.
  • Sommige gereedschapswagens zijn voorzien van sloten. Zo valt de inhoud van de lades en bakjes er niet uit als je je kist van plek naar plek verplaatst.
  • Alle instrumenten worden op een veilige en droge plaats bewaard, vrij van corrosie en beschadiging.
  • De gereedschapswagen maakt uw ruimte ergonomisch en bespaart u tijd.

Belangrijkste tips om een ​​goede gereedschapswagen te kiezen

Het eerste waar u zich dus zorgen over moet maken, is de draagkracht. Kies een kist rekening houdend met het aantal van uw instrumenten en apparatuur. En let op een productbeschrijving. Als een gereedschapswagen bedoeld is om 70 kg te dragen, overlaad hem dan niet om uw uitrusting te sparen. Als u gewend bent om met uw gereedschap door uw werkplaats te bewegen, kunt u beter een trolley met brede wielen aanschaffen. Dergelijke wielen zijn meestal uitgerust met kogellagers, oliebestendige banden en blokkers. Met dit laatste accessoire kan de gereedschapswagen op elk oppervlak worden bevestigd. En het laatste punt is het type ladegeleiders. De geleiders kunnen rol- en telescopisch zijn. Deze laatste zijn versterkt met kogellagers en werken soepeler. Bandschuurmachines