Het foodpakket: al jaren populair als kerstpakket

Foodpakketten

Wanneer voor het eerst ooit een kerstpakket is uitgereikt, dat valt niet met zekerheid te zeggen. Wel is duidelijk dat dit fenomeen al ongeveer tweehonderd jaar bestaat. Waren het vroeger bijvoorbeeld rijke grootgrondbezitters die hun personeel met kerst een mand vol luxe etenswaren meegaven, daar zijn het nu eigenaren en managers bij bedrijven die aan hun medewerkers rond half december een kerstpakket schenken. En die manden vol lekkernijen? Die worden tegenwoordig foodpakketten genoemd. 

Groot aanbod

Zo ga je voedselverspilling tegen

Foodpakketten zijn doorgaans gevuld met etenswaren die je in supermarkten niet altijd aantreft. Vaak gaat het ook om producten die men niet dagelijks gebruikt. Dat is wel een potentieel nadeel van dit pakket: eten wordt vaak weggegeven en soms weggegooid. Vooral dit laatste moet uiteraard voorkomen worden. In dat kader is het aardig om je medewerkers ‘uit te nodigen’ om hun overbodige etenswaren op een centraal punt in het bedrijfspand in te leveren. Zeg erbij dat je deze voedingsmiddelen naderhand naar de voedselbank brengt, dan verlenen mensen vast hun medewerking!

Voor iedereen

Kies een aanbieder die duurzaamheid promoot

De vorige alinea laat een voorbeeld zien hoe je voedselverspilling tegengaat. Wil je meer doen voor mens en milieu? Kies dan zeker voor een kerstpakkettenaanbieder die zich hier ook mee bezighoudt. Wat ons betreft heeft een verkoper die echt geeft om het milieu, en dit kracht bij zet door bijvoorbeeld projecten voor het ‘bouwen’ van nieuwe bossen te steunen, de voorkeur.