Het uitzendbureau; nuttig of tijdverspilling?

Het uitzendbureau is een bemiddelaar tussen degene die werk beschikbaar hebben en mensen die werk zoeken. Door je in te schrijven bij het uitzendbureau Den Haag kom je bij hen in de database en kun je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Maar er zijn online ook een groot aantal websites beschikbaar waar je op zoek kunt naar een baan en waar je met één druk op de knop kunt solliciteren. Zijn de hoogtijdagen van het uitzendbureau voorbij?

Wat kan een uitzendbureau voor je betekenen?

Als jij werk zoekt, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het vandaag de dag niet gemakkelijk is om een baan te vinden. Via uitzendbureaus kun je dan in ieder geval tijdelijk aan het werk, totdat er iets beters langskomt. Ze kunnen je helpen bij het opstellen van je cv en sollicitatiebrief, zullen contact met je opnemen als ze denken dat jij geschikt bent voor een bepaalde positie en bieden je flexibele arbeidsvoorwaarden aan. Heb je een vaste baan gevonden, dan zeg je je overeenkomst gemakkelijk af. 

Uitzendbureaus versus websites

Het is dus niet slecht om ook je kansen bij een uitzendbureau te testen. In tegenstelling tot een banenwebsite kunnen ze je namelijk ook tijdelijke baantjes aanbieden. Dan komt er in ieder geval geld binnen en kun je je vaardigheden uitbreiden. Daarnaast ben je bij een uitzendbureau nooit alleen op zoek naar werk en is hulp altijd bij de hand.