Houdt het hoofd koel dankzij een BHV Almere

Als je op zoek bent naar een goede trainingslocatie voor het halen van een diploma bedrijfshulpverlening kun je uitstekend terecht bij BHV Almere. In een tweedaagse cursus leer je hier alles wat je weten moet over het omgaan met calamiteiten binnen het bedrijf. Dit varieert van brand tot slachtofferhulp.

naamloos

Pittige praktijklessen

Het eerste deel van de training bestaat uit theorielessen en daarna ga je aan de slag met stevige praktijklessen. Op de trainingslocatie van BHV Almere kunnen realistische scenario’s worden uitgespeeld waarbij jij onder leiding van een instructeur moet ingrijpen. Je leert hoe je een pand moet ontruimen, hoe je branden moet blussen en je oefent met reanimatietechnieken. Door het nabootsen van deze situaties kun je in de praktijk laten zien wat je in de theorielessen hebt geleerd. En het mooiste is dat hier hierdoor ook meteen de ultieme voorbereiding hebt op een échte noodsituatie. De nagespeelde scenario’s zijn namelijk best heftig. Maar omdat je alles een keer hebt meegemaakt in een oefensituatie ben je beter in staat om het hoofd koel te houden en nuchter na te blijven denken als er echt een calamiteit is.

Het diploma is een jaar geldig

Aan het einde van de tweedaagse cursus leg je een examen af waarbij jouw kennis van theorie en praktijk wordt getoetst. Als je slaagt voor dit examen ontvang je een diploma voor bedrijfshulpverlener. Om ervoor te zorgen dat jouw opgedane kennis niet wegzakt is het diploma niet langer dan een jaar geldig. Zo ben je gedwongen om elk jaar opnieuw je kennis op te frissen en te oefenen met praktijksituaties. Dit kan uiteraard ook met BHV Almere. Met behulp van één van de herhalingstrainingen zorg je dat jij jouw diploma mag behouden.