Informatie zoeken over onbekend telefoonnummer

wiegebeld

Waarschijnlijk herken je dit wel. Elke keer wanneer je een telefoontje hebt gemist of niet hebt kunnen opnemen vraag je je een aantal dingen af. Het gaat dan om zaken als: Wie heeft mij gebeld? Waar ging het over? Was het belangrijk? Uiteraard wil je daar graag antwoord op. Een manier om daar achter te komen is om direct terug te bellen. Wanneer het gaat om een nummer dat je herkent is dat geen probleem. Je kent de persoon die heeft geprobeerd contact met je op te nemen en misschien weet je zelfs wel waar het over gaat. Een ander verhaal wordt het wanneer het een onbekend nummer betreft. Wellicht is het dan een goed idee om voordat je terug gaat bellen eerst eens even op te zoeken of je meer informatie kunt vinden over het betreffende telefoonnummer.

Omgekeerd zoeken
Internet is een heel gemakkelijk middel wil je een telefoonnummer zoeken er meer informatie over lezen. Zeker wanneer het een telefoonnummer betreft van een betrouwbaar bedrijf of een privé persoon met een vast telefoonnummer kan je dat zo opzoeken in een online telefoonboek. Vaste telefoonnummers worden namelijk automatisch opgenomen in een dergelijk telefoonboek. Wanneer het gaat om een mobiel nummer is dat wat lastiger omdat deze niet automatisch worden geregistreerd. Wat het zoeken naar de persoon of het bedrijf achter een telefoonnummer vergemakkelijkt, zijn de verschillende websites die zich bezig houden met het omgekeerd zoeken. Dit wordt omgekeerd zoeken omdat je uitgangspunt het telefoonnummer is en je probeert te achterhalen wie daar bij hoort.

wiegebeld

Zoek jij ook met wiegebeld.nl?
Een van de websites waarbij je terecht kan voor het vinden van informatie is wiegebeld.nl. Wanneer je op deze website een telefoonnummer invult in de zoekbalk krijg je niet meteen een naam te zien. Wel krijg je aanknopingspunten, oftewel links, naar plekken waar je meer informatie kan vinden over het gezochte telefoonnummer. Ten eerste krijg je van wiegebeld.nl een link naar Facebook. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat Facebook eigenlijk het grootste telefoonboek ter wereld is? Wanneer er op Facebook een profiel wordt aangemaakt wordt daarbij altijd naar een telefoonnummer gevraagd. Veel gebruikers zullen dit dan ook invullen. Als jij op zoek bent naar de persoon die een telefoonnummer gebruikt, vul je het simpelweg in bij de zoekfunctie van Facebook en je hebt een grote kans dat je een naam als resultaat krijgt. Een tweede manier van een telefoonnummer opsporen wordt gegeven aan de hand van resultaten die de zoekmachine Google vindt met betrekking tot een telefoonnummer.

Betrouwbaar of juist niet
Wanneer je gebeld wordt door een telefoonnummer dat je niet bekend is, doe je er altijd goed aan even na te gaan of het nummer wel betrouwbaar is. Er worden namelijk nogal wat telefoontjes gepleegd door mensen met minder goede bedoelingen. Een van de meest bekende methoden die wordt gebruikt door oplichters is dat je gebeld wordt door een call center en je verteld wordt dat je problemen hebt me je computer. Daar worden vaak telefoonnummers vanuit het buitenland voor gebruikt en krijg je over het algemeen slecht Engels sprekende medewerkers aan de lijn. Vanzelfsprekend zit niemand op dergelijke telefoontjes te wachten. Wanneer je heel erg vaak gebeld wordt door een bepaald nummer en heb je daar echt overlast van, dan kan je spreken van telefoonterreur. Gelukkig heb je dan altijd nog de optie om het bewuste telefoonnummer te blokkeren. Dan kan je niet meer gebeld worden met dat nummer en ben je van de overlast af.

Informatie delen
De gebruikers van wiegebeld.nl kunnen op de website hun ervaringen met een bepaald telefoonnummer delen met anderen. Er kan worden aangegeven of het een positieve of negatieve ervaring was. Op die manier is het voor iedereen in één oogopslag duidelijk of het nummer betrouwbaar is of beter gemeden kan worden. Op de website is eveneens ruimte om een reactie te geven. Daarin kan je uitleggen waarom je een positieve of negatieve beoordeling over het telefoonnummer hebt gegeven. Op de website kan je informatie opvragen over meer dan een miljard telefoonnummers en kan je rond kijken in meer dan een miljoen reacties. Je kan dus met recht zeggen dat de kans groot is dat je iets van informatie over een specifiek telefoonnummer vindt. Door op een website als wiegebeld.nl de informatie die je hebt met elkaar te delen, kan je elkaar waarschuwen over de beruchte telefoonnummers. Mocht jij er dan door een dergelijk telefoonnummer worden gebeld, weet je meteen dat je maar beter niet kan opnemen of het nummer zelfs blokkeren.