Je auto uitlenen, hoe doe je dat goed?

Er is een grote verandering gaande in mobiliteit. De consument heeft minder belang bij een eigen auto en wil liever een auto wanneer hij/zij een auto nodig heeft. Verschillende bedrijven spelen hier al op in door het mogelijk te maken je eigen auto te verhuren of een auto te huren. SnappCar is hier een voorbeeld van.

Hoe werkt het?

Als je een rijbewijs hebt is het mogelijk een auto voor de vakantie te lenen van iemand anders. In de meeste gevallen ben je dan verzekerd via andermans autoverzekering. Houd er wel rekening mee dat wanneer het voor een langere periode is dat de verzekeraar dit moet weten, tevens wanneer de nieuwe bestuurder jonger dan 24 is moet er een hogere premie betaald worden. Zorg ervoor dat je goede afspraken maakt en duidelijk aangeeft wat wel en niet verzekerd is! Je wil natuurlijk niet dat je mooie BMW velgen worden beschadigd en die niet worden vergoed.

Doe ik er goed aan om mijn auto uit te lenen?

Dit is natuurlijk superaardig om te doen, echter is het van extreem belang dat er duidelijke en goede afspraken worden gemaakt. Je weet nooit in welke staat de auto weer terugkomt en welke onverwachtse problemen zich kunnen voordoen. Het is bijvoorbeeld een idee om een contract op stellen met alle voorwaarden erin. Daarnaast een document met de verzekering en pechhulp kan ook van toegevoegde waarde zijn voor de huurder. Wanneer je vragen hebt over een auto uitlenen en hoe dit zit met de pechhulpservice neem dan contact op met je verzekeraar en die kan je advies geven wat wel en niet mogelijk is.