In de meeste assortimenten kan je kiezen tussen twee soorten legbordstelling, Super 1-2-3 en Unirack.

De meest voorkomende soorten

Super 1-2-3 zijn legbordstellingen met stevige staanders speciaal ontwikkeld voor de opslag van lichte materialen. Maar deze legbordstellingen zijn ook geschikt voor zware materialen. Het systeem kan snel worden gemonteerd waarbij de legborden om de 33 mm verstelbaar zijn. Ook zijn er vele accessoires verkrijgbaar om jou legbordstellingen naar keuze te versieren. De afwerking is van zinkt en dat zorgt voor een lange houdbaarheid.
Unirack is een hooggewaardeerde legbordstelling met gladde staanders en is geschikt voor zware industriële materialen. Het systeem kan snel worden gemonteerd waarbij de legborden om de 33 mm verstelbaar zijn. De afwerking is ook afgewerkt met zink wat zorgt voor een lange levensduur.

Vergelijking tussen beide soorten

Beide soorten legbordstellingen hebben een enorm draagvermogen en zijn makkelijk te monteren. De materialen zijn CE gecertificeerd. Dat betekent dat de materialen waar de legbordstellingen van gemaakt zijn, voldoen aan het keurmerk. Naast de enorme draagvermogen, zijn deze legbordstellingen ook nog eens geschikt voor elk magazijn en ze zijn in alle maten en vormen beschikbaar of je kan ze laten maken bij een gecertificeerd bedrijf. Genoeg keuze dus als je een legbordstelling wilt aanschaffen. Je moet alleen een keuze maken welke legbordtelling er het beste bij jou past. Het ligt er dan aan welk materiaal wil je hierin op slaan en hoelang wil je iets opslaan. Denk hierbij goed na welke soort legbordstelling je gaat aanschaffen en of het past bij jou soort opslag.

Naast deze 2 soorten legbordstellingen, heb je ook nog andere soorten. Met elk een andere eigenschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de draagkracht van de poten, maar ook de vorm, kleur, etages en nog veel meer eigenschappen waar je op moet letten. Legbordstellingen zijn dus ontzettend handig voor elk magazijn en dus zeker een aanrader en je bespaart veel ruimte.