Lege flessen bestellen: voor welk materiaal kies jij?

We maken in ons leven ontzettend vaak gebruik van flessen of flesjes. Ga maar eens bij jezelf na. Als je lege flessen bestellen wilt, dan heb je nogal wat te kiezen. Dat geldt niet alleen voor de vorm van de flessen, maar zeker ook voor het materiaal waarvoor je kiest. Lege flessen bestellen doe je niet voor je weet waarvoor je de flessen precies gaat gebruiken. Heb je dat helder in kaart, dan wordt lege flessen bestellen al een stuk gemakkelijker. 

Lege flessen bestellen om ze te kunnen hervullen

Lege flessen bestellen om ze te hervullen? Dat is een prima idee natuurlijk. Lege flessen bestellen betekent dat je zeker wat betreft de materialen wat te kiezen hebt. Laten we hier de meest voorkomende en meest gebruikte materialen eens nader onder de loep nemen. Lege flessen kopen betekent bijvoorbeeld dat je kunt kiezen voor een metalen fles. De voordelen van een fles van metaal is dat je in deze fles de dranken heel erg lang heerlijk koud houdt. Nadeel van een metalen fles is dat ze vaak iets aan de prijzige kant zijn. De metalen fles is echt zeer geschikt voor onderweg, voor in de auto en voor zeer veel outdoor activiteiten. Voor mee naar school zijn ze vaak wat minder geschikt. 

Veel mensen kiezen voor lichtgewicht plastic flessen

Lege flessen bestellen betekent voor de meeste mensen echter het bestellen van flessen van plastic. Grootste voordelen van plastic flessen is dat deze flessen erg licht van gewicht zijn en dat ze goedkoop in aanschaf zijn. Nadelen? Plastic flessen zijn beperkt duurzaam en ze zijn vaak minder goed bestendig tegen hitte. Plastic flessen zijn ideaal voor mee naar school, als je gaat hardlopen of als je bijvoorbeeld bergen gaat beklimmen. Plastic flessen zijn veel minder geschikt voor het bewaren van warme dranken en voor lange wandelingen. 

Helder in kaart waarvoor je de flessen wilt gaan gebruiken

En zo valt het nog niet mee om zomaar even lege flessen te bestellen. Voor je tot bestellen overgaat, doe je er dus goed aan om te bedenken waarvoor jij de flessen precies wilt gaan gebruiken. Pas als je dat goed in beeld hebt, pas dan kun je voor een bepaald materiaal kiezen. En wat betreft het materiaal heb je zoals je hebt kunnen lezen behoorlijk wat te kiezen. 

Glazen flessen in plaats van lege flessen bestellen

Lege flessen bestellen betekent dat je ook kunt kiezen voor glazen flessen als drinkflessen. Kies je voor een fles van glas, dan kies je voor een zeer duurzame fles en een fles die vrij is van chemicaliën. Kies je voor een glazen fles, dan weet je zeker dat de drank of het water altijd op smaak blijft. Verder kun je een glazen fles prima in de vaatwasser plaatsen om de fles zo goed te reinigen. Aan de andere kant; een glazen fles is wel zwaar en breekbaar. Dat maakt ze wel geschikt voor thuis, kantoor of in de tuin, maar minder geschikt voor onderweg of voor outdooractiviteiten.