Op de juiste manier solliciteren

loopbaanadvies-outplacement-solliciteren

Iedereen kent het wel, solliciteren. Dat ene vervelende klusje dat je moet doen om een baan te krijgen. Het is altijd heel spannend en zenuwslopend. En wanneer je niet aangenomen wordt voel jij je slecht. Zo hoef jij je helemaal niet te voelen tijdens het solliciteren. Solliciteren is super leuk en je kunt er veel van leren. Je moet er alleen de juiste mindset voor hebben en de juiste motivatie!

zoek-je-bezieling-bij-loopbaanadvies-outplacement-reintegratie-2e-spoor-

Wat is solliciteren?

Wat is solliciteren nou eigenlijk? Solliciteren is jezelf professioneel voorstellen aan een bedrijf om een baan te krijgen. Je zorgt ervoor dat het bedrijf jouw gegevens hebben en hiermee kunnen ze beslissen of ze jou willen aannemen! Het Is makkelijk gedaan. Je zoekt online voor vacatures voor baantjes waar jij graag wilt werken. Iedere vacature heeft verschillende eisen dus let goed op of jij al wel geschikt bent daarvoor. Wanneer je verschillende vacatures hebt begin je met solliciteren. Je dient jouw cv in en jouw motivatiebrief. Wanneer je deze hebt ingediend kun je de sollicitatie versturen. Nu hoef je alleen nog maar te wachten op een reactie. Wanneer je uiteindelijk reactie hebt gekregen kan dit goed zijn, maar ook slecht. Wees niet getreurd wanneer je slecht nieuws krijgt sinds je altijd verder kunt solliciteren! Er zijn altijd veel verschillende opties beschikbaar waardoor er altijd wel een baan is voor iedereen! Wanneer je goede reactie krijgt nodigen ze jou waarschijnlijk uit voor een sollicitatiegesprek. Dit sollicitatiegesprek is heel spannend sinds je er goed voor moet voorbereiden. Wanneer je jouw sollicitatiegesprek hebt gehad kan het zo zijn dat je gelijk antwoord krijgt. Dan weet je gelijk of je bent aangenomen of ze bellen je op. Dit verschilt wel per bedrijf. Het solliciteren kan moeilijk zijn voor vele, maar ook weer super makkelijk.

Wanneer je gaat solliciteren is het belangrijk dat je wel jezelf blijft. Als jij aan een bedrijf verteld dat je een super enthousiast persoon bent en veel praat dan verwachten ze dat ook en ze gaan er zeker niet vrolijk van worden wanneer ze zien dat jij dat helemaal niet bent. Je moet niet alleen jezelf blijven qua persoonlijkheid maar ook jouw stijl. Doordat jij jouw eigen stijl hebt voel jij je natuurlijk een stuk beter en zo kan het bedrijf ook zien wie jij bent. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat jij jezelf blijft en dat jij je niet veranderd voor andere!