Wat te doen bij letsel door verkeersongeval?

Heb je letsel door verkeersongeval opgelopen? Dit is natuurlijk enorm vervelend, zeker omdat dit ook nog eens hoge kosten met zich mee kan brengen. Gelukkig kunnen die hoge kosten soms worden verhaald op de aansprakelijke partij. Is het ongeval door een ander persoon veroorzaakt of kan een bedrijf hiervoor verantwoordelijk worden gesteld? Kijk dan of je de gemaakte kosten voor schade en de gevolgen van de schade op deze aansprakelijke partij kunt verhalen.

Advies inwinnen bij een letselschadespecialist

Om erachter te komen of je recht hebt op een schadevergoeding voor letsel door verkeersongeval, kun je het beste een afspraak maken met een letselschadespecialist. Deze specialist kan nagaan of je hier inderdaad recht op hebt en samen met jou het totale bedrag van de te eisen schadevergoeding berekenen. Dit is vaak een stuk hoger dan je denkt. Niet alleen de schade aan je voertuig, je kleding of je spullen tellen mee als letselschade; je kunt daarnaast ook een schadevergoeding krijgen voor onder andere ziekenhuiskosten, medicatiekosten, huishoudelijke hulp en arbeidsongeschiktheid.

Verder kan de letselschadespecialist je helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Deze partij kan ervoor kiezen om schuld geheel te erkennen, gedeeltelijk te erkennen of te ontkennen. Bij ontkenning of gedeeltelijke erkenning van de tegenpartij kun je ervoor kiezen om een rechtszaak tegen deze partij aan te spannen. Hiervoor kun je de hulp van een letselschade advocaat inschakelen.