Zo pak jij je pakketten goed in!

Als je producten gaat versturen, wil je natuurlijk wel zeker weten dat dit veilig aankomt. Daarom is het belangrijk dat je je pakketten inpakt. Zo worden de producten goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je pakketten kun je sneller inpakken met bijvoorbeeld een dozensluitmachine, maar dit is niet altijd nodig. Hoe pak je je pakketten nu goed en snel in? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

dozensluitmachine

1. Zorg voor een stevige doos

Om je producten goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf is het belangrijk dat de doos stevig is. Hij moet niet zomaar uit elkaar kunnen vallen en je wilt ook niet dat het karton snel scheurt. Zorg daarom altijd voor een stevige doos.

2. Vul de doos op met extra papier of noppenfolie

Het toevoegen van extra papier of noppenfolie is echt aan te raden als je doos een stuk groter is dan je producten. Maar ook als dit niet het geval is, kan het slim zijn om dit in de doos te stoppen. Hierdoor blijven je producten extra beschermd. Verpak je meerdere producten in één doos? Wikkel elk product dan in papier of folie, zodat ze niet direct met elkaar in aanraking kunnen komen.

dozensluitmachine

3. Koop een dozensluitmachine of een pistoolafroller

Als je met enige regelmaat pakketten verzendt, kun je veel tijd besparen door een dozensluitmachine of een pistoolafroller te kopen. Hiermee kun je de dozen gemakkelijk in één keer sluiten met tape. Een dozensluitmachine is ideaal als je steeds veel pakketten verzendt. Verzend je geen grote hoeveelheden pakketten? Dan is een pistoolafroller voldoende.