10000 euro lenen? Dit zijn je opties

10000 euro lenen

Als je met spoed geld nodig hebt dan heb je een probleem, toch? In principe wel, maar gelukkig is 10000 euro lenen. Het is alleen iets om goed over na te denken en je moet de juiste kandidaat zijn voor zo’n lening. 

10000 euro lenen

Waar is het geld voor nodig?

Allereerst is het belangrijk waar je dit geld voor nodig hebt. Gaat het om een persoonlijke uitgave, of een zakelijke? Is het voor jou of voor iemand in je familie? Wanneer krijg je het geld terug en kun je het dus weer terugbetalen? Dit maakt allemaal uit. Een lening voor een studie van een kind kan je bij de staat regelen. Een lening voor een vakantie krijg je een stuk minder snel. Dat is immers geen essentiële uitgave en dus zal je moeilijker bij de staat kunnen aankloppen.

Je risico

Jij als persoon hebt een bepaald profiel. Op basis van dit profiel beoordeeld een bank hoe snel je een lening terug kunt betalen en hoe groot de kans is dat je dit ook echt gaat doen. Mensen die heel weinig verdienen en al een verleden hebben van onbetaalde leningen dan zal een bank die persoon als minder betrouwbaar bestempelen. Dat is een groot risico. Hoe hoger je risico, hoe kleiner de kans dat de bank je een lening geeft. Doen ze het toch, dan zal de rente hoog liggen. 

10000 euro lenen

Alternatieven

Je kunt natuurlijk ook geld lenen van vrienden of familie indien dit mogelijk is. De voordelen daarvan zijn dat je vaak geen of weinig rente betaalt omdat je dit immers af kunt spreken met de persoon waarvan je leent.