Waarom zijn futures belangrijk?

Voor beleggers hebben Bitcoin futures een aantal voordelen. De risico’s kunnen worden beheerd door gelijktijdig tijdens een dalende koers een “short”future positie in te nemen. Het verlies wordt door de positie afgedekt wanneer de prijs naar beneden keldert. Het is mogelijk om echt op een markttrend te speculeren, je kunt inspelen op de koers die de Bitcoin vaart. Is de Bitcoin al een tijd aan het stijgen dan kan je erop speculeren dat deze nog meer stijgt de komende tijd. Maar bij een dalende koers kun je dit ook doen.

Bitcoin futures

Prijsfluctuaties

Heeft de markt van de Bitcoin futures meer waarde dan worden de lange termijn perspectieven een stuk belangrijker die de professionele belegger voor ogen heeft. De markt zal rustiger worden en er kan worden gericht op andere dingen als klanten werven. Andere bedrijven moeten ook meer vertrouwen krijgen om in te stappen in de Bitcoin, uiteindelijk zal er een geheel nieuw systeem opgezet moeten worden. De Bitcoin futures zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de markt van de cryptovaluta.

Bitcoin futures

Zorg voor kennis over de Bitcoin

Handel in Bitcoins begin je natuurlijk niet zomaar, eerst is het verstandig en zelfs nodig om je een beetje in te lezen. Er kunnen grote risico’s mee gemoeid zijn en je moet er een goed begrip van hebben. Er zijn ook diverse cursussen te vinden op Bestebank.org waarbij je meer te weten kunt komen over de Bitcoin en de mogelijkheden. Bij verkeerde beslissingen kun je erg veel geld verliezen, met de cursus leer je om te gaan met de Bitcoin.