Schuldhulpverlening voor bedrijven in Alkmaar, waarom en hoe?

Misschien ben jij wel een van de eigenaren van de bedrijven in Alkmaar en zoek je schuldhulpverlening. Dan hopen we je via deze weg net iets meer informatie erover te geven. Want, waarom zou je schuldhulpverlening inschakelen en hoe doe je dat nu precies?

Het inschakelen van schuldhulpverlening
Over het algemeen wordt schuldhulpverlening ingezet wanneer bedrijven of particulieren niet meer zelfstandig uit de schulden kunnen komen. Die eerste rekening die maar open blijft liggen, die krijg je vaak op je eigen manier wel betaald. Maar als je constant rekeningen blijft ontvangen en je hebt niet de middelen om ze te betalen, dan lopen de schulden binnen een korte tijd op. En voordat je het weet, zit je met je bedrijf in hoge schulden die je niet zelf kunt oplossen. Voor dit soort situaties is er dus schuldhulpverlening. De hulpverlener maakt van jouw financiële situatie een duidelijk overzicht waarin alle inkomsten en uitgaven verwerkt worden. Met daarnaast een duidelijk overzicht van (alle) schulden die jouw bedrijf heeft. De hulpverlener gaat vervolgens met de schuldeiser(s) in gesprek, om een regeling te treffen waarbij de schulden afgelost kunnen worden. 

Hoe schakel je schuldhulpverlening in?
Zoals gezegd, is het vaak zo dat er hulp wordt ingeschakeld als je zelf niet meer uit de schulden kunt komen. Vaak kun je via de gemeente hulp vragen en zij geven je dan namen van organisaties waarmee je contact kunt opnemen.